Rørvikheia

http://www.kvinesdal.no/?p=11960
<iframe src="http://www.kvinesdal.no/embed/?guide=11960" style="width: 600px; height: 400px; margin: 0; padding: 0; border: 0;" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" allowtransparency="NO"></iframe>

Rundtur med flotte utsiktspunkter underveis.
Denne merkede rundløypa er utgangspunkt for flere turer i dette flotte området. For å komme til utgangspunktet for denne turen så tar man av E-39 ved Opofte og kjører mot Rørvik. Kjør forbi nedkjørsel til Rørvik til parkeringsplass ca.500 meter etter nedkjørsel. Gå langs veien ca.200 meter til du kommer til turskilt merket Stemmen på høyre side. Her starter rundløypa til Rørvikheia og ender et lite stykke fra startpunktet.
Den merkede løypa går i et småkupert terreng med flere flotte utsiktspunkt både mot Feda og utover fjorden mot Sagefossen og Hauglandstrand. Dette er et område som ikke har vært merket tidligere og lite brukt som turområde. Målet for turen er en topp(følg skilt mot Støa) med postkasse hvor man kan skrive inn navnet sitt. Midt i rundløypa er det også merket sti ned til Nedre Rørvik. Her er det ganske bratt ned. Velger du turen ned til Nedre Rørvik går turen tilbake til utgangspunktet Stemmen på en traktorvei med jevn stigning opp igjen.
Rørvik var i tidligere tider veldig sentral i forhold til veien mellom vest og øst. Her gikk postveien fra Feda i vest, over fjorden med båt til Rørvikstrand og videre til Lyngdal. Denne var i bruk frem til 1907 da veien ble lagt om over Kvinesheia.
På Nedre Rørvik ble det i 1803 bygget et hus som ble bygget om til skysstasjon og gjestgivere i 1836. På Rørvik har det vært ca.15 bosettinger, og navnet kommer av røys, kant og rand.
For mer informasjon/oppdatering send mail til: rorvikheia@inbox.com.

Fakta:
Sesong: Barmark
Avstand i kilometer: 2 t/r
Turtype: Fottur
Tidsbruk: 0,5-1 time
Forfatter: Knut Lundebrekke